Sunday, 23 February 2014

Gosip Jep Bertunang, Yang Dapat Tempias.......???

Assalamualaikum wbt.........

Adoilaaaaaaa sakitnya jiwa hakak sejak kebelakangan ni. Selalu dapat berita yang boleh buat saya sakit jantung. Betul lah kata Jep...peminat dia semuanya LUAR BIASA! Memang luar biasa korang ni semua. I mean tak semualah...segelintir tapi yang segelintir ni yang jenis tak dengar cakap ni. Heran aku kadang-kadang. Sepanjang aku menguruskan kelab peminat atau bersama kelab peminat...ini yang paling havoc beb. Pergh..rasanya penangan orang Kulai gini gamaknya! Tapi, dulu.......ada jugak kenal-kenal abg dan kakak dari Kelab Sahabat Mawi, tapi......tak pun macam ni. Ini boleh consider dah tak terkawal beb!!

Semalam muncul cerita tentang Jep dah menjadi tunangan orang. Yang kelakarnya.....keluarga Jep sendiri tak tahu menahu tentang cerita ni. Wartawan memandai-mandai keluarkan cerita kenapa tah? Kusss semangat..alahaiii nak kata Jep. Taknak jadi tanggang bertunang katanya. Betul lah tu! Jep atau MOHD NADZRI ZAINAL ABIDIN yang saya kenal is very very the family man, jaga mak abah nombor satu.....benda bertunang ni melibatkan keluarga kot....takkan Jep lupa diri nak mam*** macam tu sekali? Agak-agaklah wartawan oi......! Aku bukan nak backing Jep 100% tau tak....tapi yelah memang dah tahu benda tu salah. Aku back up lah! Yang kesiannya Jep. Confirm semalam banyak SMS, Whatsapp dan segala benda bertanya hal tersebut. Yang aku rasa nak gelak guling-guling, rata-rata komen di Instagram Jep semuanya bernada kecewa belaka. Tak cukup dengan itu, saya dan cik Adila turut menerima macam-macam permintaan antaranya "akak...nak no telefon Jep!! Kenapa dia buat peminat macam ni? Kenapa tunang senyap-senyap?" Adoi..naik bulat bulat mata menahan ngantok tengok whatsapp dan wechat masing-masing. Kalau Samsung Note II aku tu boleh meletup....meletup dah tau!! 

Metro Ahad ni takde gambar Jep lain nak guna ke??


Okay itu satu hal....perihal Jep bertunang. Secara kebetulan, sebelum artikel ni keluar petang semalam, saya ada upload gambar baju nikah ibu saya, dan saya tulis caption...."ready? #baju tunang". So ramailah yang cakap bila saya nak tunang....bla bla. Ada juga yang tanya saya tunang dengan Jep ke? (habislah aku kena kecam lagi ni nanti). Whatever la......saya abaikan. Bila keluar sahaja artikel ni, selain saya dapat whatsapp, wechat segala macam tentang kecewanya gadis satu Malaya ni, saya dapat wish TAHNIAH u olls!!! Antara yang saya ingat "kak zu, tadi saya nmpak akak upload gmbr baju tunang akak di Facebook, tiba-tiba keluar artikel Jep pun dah bertunang. Ooooo akak rahsiakan selama ni ye. Saya dah agak...anyway, tahniah kak"....lagi satu "tahniah kak zu & abg jep...nanti nak kenduri jemput kami ya"

ASTAGFIRULLAHALA'ZIMMMMMM!!! Ape ke hal aku yang dapat tahniah pulak dah ni!!!! Ya Tuhan! Sabar ajelah aku dengan budak-budak ini. Ape kena mengena aku dengan cerita Jep dah bertunang or nak bertunang or ape ajelah ni. Tak cukup dengan itu, petang tadi saya dapat sesuatu yang perghhhhhhhhhhhh memang menguji kesabaran dan ini sememangnya sangat-sangat melampau!!


Dari FB Gua TV Dot Com!! TERPERANJAT GAMBAR SAYA DISENSASIKAN OKAY!!

Tengok betul-betul..........ada taraf jadi tunang Jep ke aku ni?
Mangkuk ayun betul la admin page tu!!


Pertamanya, yup...maybe takde sape kenal saya, sebab gambar tersebut telah pun di letak dot merah pada wajah saya. Tetapi kepada kebanyakkan peminat Jep kenal sape wanita dalam gambar ini kot. Dan obviuosly ini saya!! Saya memang sangat-sangat down dan meletup sekejap lah Facebook saya sebentar tadi. Malu pun ada, geram, kelakar.......semua adalah. Saya kadang-kadang dah jadi serba salah dah. Ya, depan anda, depan peminat Jep, mungkin ini tak besar mana pun.......agak-agak depan Jep...mana saya nak letak muka saya ye? 

Saya jadi tak keruan kadang-kadang. Saya memang suka share gambar-gambar saya dengan Jep dan gambar Jep di Facebook dan Instagram saya. Dan saya suka tulis caption "goodluck abang..." dan itu hanyalah caption semata-mata. Tidak lebih dari itu. Saya tahu, rata-rata peminat Jep turut suka dengan semua post saya. Tapi kerana segelintir manusia bodoh yang cemburu TAK MENENTU ni, buat saya rimas dan sakit jiwa! Ada je apa yang saya buat tak kena........! Habis semua gambar2 Jep dalam IG saya di hentam!! Malah.......nama saya merata di sebut2 di Instagram milik Jep. Mangkak ayaq loqlaq betul laaaaa!! Disebabkan itu, saya ambil keputusan untuk TUTUP AKAUN INSTAGRAM milik AZURA NADZRI sepenuhnya, dan buat akaun baru (maaf, sekarang akaun itu hanya untuk rakan-rakan terdekat sahaja! Dan tidak lagi terbuka kepada orang awam!!) *Entri ni pun silap-silap kena jugak nanti ni*

Apsal tak ambek je gambo ni...ni kan lagi macam bf and gf????


Lepas tu, ada komen yang saya terima kata mana pergi kak Zura? TL Instagram sunyi kak Zura takda! Dah tak dapat info tentang Jep dah...post kak Zura best!! Maaflah adik-adik...akak rela tutup akaun yang dah ada lebih 1000 followers tu dari maruah aku kena pijak-pijak. Pergh.......tak tahan beb. Sumpah wa tak tahan!! Jadi, kepada lagi 400 lebih friend request dekat FB tu, tak tahulah macam mana nak gone through tu!! Bila aku ada......macam-macam korang buatkan. Bila takde.......! JANGAN SAMPAI SATU HARI BLOG NI AKU DELETE AR........SERIUS!!

Lu pening bro.......wa pun naik kerut dahi macam lu dah sekarang!!


Mood untuk hari ini............................MOODY!!~






14 comments:

  1. Hope kak zura baca lah yek sebab kat dalam entri tu ade kata2 yg saya nak kak zura baca. kata2 tu utk kak zura N the crew.. Kalau xnak baca penuh entri tu pon xpe boleh terus cari tulisan yg warna purple. Advice sesama Jeppers. Sori kalau ade kata2 yg buat kak terasa. peminatsetiajepsepahtu.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. sabr je lah kak..be strong kay..masih ramai di belakang akak..akak buat lah apa yang terbaik untuk akak kay.??

    ReplyDelete
  3. ala jgn la delete zura..akak suke sgt bace gaye penulisan zura, rase cam ikhlas sgt..zura buat novel je la..akak la org pertame yg beli...insyaallah..btw..kalau ade jodoh zura ngan jep...alhamdulillah...akak doakan tiap x lps solat ye dik...

    ReplyDelete
  4. ala zura...jgn la delete...akak suke bace citer zura..rase cam ikhlas sgt..zura tulis novel jela..biar akak org pertama yg beli..btw.akak selalu doakan moga adela jodoh zura ngan jep kan, insyaallah..

    ReplyDelete
  5. Kak zura!! Be strong akak. Persetan kan mereka yg menyerabutkan kepala akak tuu. And tolong jgn tutup blog akak ni. Sye suke sgt bce entri2 akak kat sini. Penulisan yg matang and relax. Please be strong and keep writing on this blog. Me lapchiu. ( walaupun xprnh jumpe. Haha!! Sori kak. Terlebih sudah. :D )

    ReplyDelete
  6. Ala...kak zura please.......jgn pdm blog nie..blog nie best...mcm2 info psal abg jep..

    ReplyDelete
  7. poyo! padahal suke. tp malang jep pulak rimas ngan hang. syok sendiri teruk sangat hang ni. kesian

    ReplyDelete
  8. Utk anonymous ataih aku nih,

    hahahaha, dia rasa rimaih ka? ooo kira-kira apa family dia habaq kat aku kira depa pusing cita lagu tu....pas tu hang rasa benda ni suma aku reka la no. Ish ish awat hang zura loqlaqq perasan sendiri hang ni zura!!

    Aku rasa hang rasa panaih ka aku kena lagu ni? Hang dok jeles sangat pasai pa? Dah memang benda jadik sungguh. Nak buat lagu mana? Aku femes. Poyo jugak kan bunyik. Kot hang ni dah besaq pjg, pikiaq la no. malas nak cita pjg. kot hang ni bdk2 skolah gi, pi skolah, blajaq bagi abeh na. Babai... :))

    ReplyDelete
  9. Bahasa awak ni fefeeling retis sgt. Org bodoh je yg tak faham bahasa kiasan level infiniti yg awak guna ni. Awak mcm perasan je awak ada apa2 dgn Jep tu. Alahai..awak kata awak dikecam, sebabnya dan puncanya awak sendiri. Awak bukan siapa2..tapi awak act macam awak ni sesuatu kepada Jep. Delete jela blog ni kalau xnak terus apa..dikecam? Blog ni buat awak nampak desperate, sebenarnya dh head over heels dgn Jep, tapi sebenarnya awak syok sendiri..jadilah perempuan yg tinggi nilainya. Jgn obses sgt dgn lelaki.

    ini pandangan ikhlas saya. Dan ouh ye,saya pun bukan peminat fanatik jep. Sye cuma minat kumpulan Sepah dari zaman Mamat lagi.

    ReplyDelete
  10. Hello....anonymous atas aku ni..

    Perempuan tinggi nilai?? Ko ni bodoh ke ape??? Kalau aku xde nilai, aku de bf kot skrg!! ko ape citer......!! Aku buat semua ni ingat bf aku tak tau? bf aku tau sengal! Bf aku pun minat jep dan kenal dari aku involve dengan Jep pun. die un dak JFC jugak.....die pun gelak je. die boleh rilex....ko pe hal?? cakap pakai otak la....! ko tak kenal sape aku!! ko bolehlah cakap macam2. ko jgn jadi bangang sangat siot...semua org tau aku xde pape lah dengan die. family die pun tau sape aku la......ko ckp jangan macam hidung sekejap kembang sekejap kuncup!!! and bercakap jangan pakai lutut!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. astaghfirullahalazim. sabo kak.. bende bese latu.. permintaan : jgn stop blogging this blog bebeh.. kite suke tgk tau.. uhuk2

      Delete
  11. jgn gado dan kawal emosi anda. hnya mereka yg berada ditmpt kita je thu mcm mne. if kte dikejam dan direjam sekalipun. kita muhasabah diri dulu.kdg2 manusia cuma pndai mnilai luaran saje. dlmn hnya org terdkt yg thu. manusia x dilahirkn pnuh kesempurnaan. jgn mengkritik. dn yg dikritik tu.. layan je la... mula2 mmg sakit ht.. lama2 its will b ok. chill yo...

    ReplyDelete
  12. kak zu please jangan delete blog ni..

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.