Thursday, 13 June 2013

Suka, Duka, Pahit, Manis, Masam - Memori Terindah

Assalamualaikum............

Sedar tak sedar, dah hampir 7 bulan blog ni menemui pembaca-pembaca setia, merangkap peminat-peminat Jep Sepahtu dari seluruh Malaysia (wah...seluruh Malaysia ke? Hebat ayat tau). Apa-apa pun, jutaan terima kasih diucapkan kepada semua yang sudi singgah. Asalnya, blog ini adalah sekadar pengalaman dan coretan peribadi, tak sangka menjadi tumpuan. Sekali lagi terima kasih............sayang semuanya. 

Sedang membelek laptop ni, terbuka folder yang aku susun semua gambar aku dengan Jep sejak pertama kali aku jumpa pelawak meleTop Malaysia ni. Kemudian, tengok pula gambar-gambar bersama team JEPFC, rakaman KKX dan macam-macam lagi.........aku hanya mampu senyum dan ketawa sendiri. Kerana insan gambar di bawah ni.....satu ikatan persahabatan terjalin seeratnya, saling tak tumpah seperti kakak, adik & abang juga. Semua tak pernah kenal antara satu sama lain, tapi sebab dia, semua dah jadi macam satu family. Sentap, gelak, ketawa, menangis, merajuk, pujuk...........semua dah jadi. 


Terkenang masa sibuk rakama Karoot Komedia X bermula Februari dan berakhir April lalu. Keseronokkan menghadiri rakaman tersebut kadang-kala melebihi terujanya untuk jumpa Jep. Kadang-kadang kelakar pun ada. Berhujan, panas, berlapar, lambat masuk studio, arrange fans untuk Jep, ada yang xdapat datang, ada yang sesat nak ke Astro, ada yang kereta rosak, ada yang stuck dalam jem, ada yang xda kenderaan nak dtg, tukar baju dalam kereta pun ade nieh....hahahaha.....semua tu buat aku ketawa. Dan bermula disitu juga, nama-nama seperti Fatin Afiqah, Kaklong Zila, Teha, Diena Hana, Fahmi, Afiq, Cik Lyna,  Sahidatu Hartini, dan ramai lagi mula menjadi kenalan dan semakin dari semakin rapat seperti adik beradik. 










Ini tak ketinggalan untuk perlawanan MASC pula. MASC umum je ada game, team JEPFC aku antara yang standby. Terkena game sekitar Shah Alam atau Subang, memang complete team JEPFC aku datang. Mulalah macam wartawan masing-masing sebarkan info, "Jep ada game malam ni, datang tak?" semuanya semata-mata memberi sokongan padu kepada minat Jep yang sememangnya 'kaki bola'. Sedaya boleh, kami cuba turun padang.....even tak full strength orang kata, wakil JEPFC sama ada aku, dila, eyma, ct atau naz, akan berada di lokasi.

Salah satu game MASC di Persada PLUS Subang.

Sesungguhnya, syukur tak terhingga kehadrat ALLAH SWT kerana dengan izinNya, semua cerita ini terjadi. Ini belum lagi termasuk adik-adik peminat Jep dalam facebook dan twitter dan tak pernah bersua. Apatah lagi geng bergelar JEP LIONS dari Singapura. Tapi semuanya dah macam satu keluarga. Tak dinafikan, cerita cerita mengatakan "kak Zura syok sendiri...", "dorang berlagak.....tak layan fans", itu semua dah lali sangat dah. Biasalah mulut orang, orang nak cakap apa, cakaplah kan....selagi terdaya cakaplah. Kita nafikan, lagi dikatanya kan. Takpelah....syok sendiri ke, asalkan akak tahu ini semua tugasan untuk buat you all happy. 

Untuk Jep, sekalung terima kasih dari kami semua. Dari Allah, kami semua dah macam satu keluarga besar, kerana awak. Terima kasih yang tak terhingga. Dan, syabas juga kerana awak dan mencuba sedaya upaya memuaskan hati semua peminat awak, even bukan melalui FB dan Twitter. Doa kami semoga awak dilimpahi rezeki dan dipermudahkan urusan. Amin............




-hanyadiajepsepahtu.blogspot.com-



Monday, 10 June 2013

MASC vs Production Team - 10 Jun 2013

Assalamualaikum...

Hmmm.....lame x "hap-date' blog ni. Nak ngadap selalu tak dapat lately ni. Maklumlah, urusan kerja dan dari Sabtu ni hingga ke Khamis minggu depan, akan berada di Brunei Darussalam. Makin banyak keje di pejabat nak diuruskan sebelum flight petang Sabtu. Bye Malaysia, bye kawan-kawan, bye JEPFC....dan bye Jep! Hahaha hanya untuk 5 hari je........ :P 

Dalam pada masa yang sama, sempat juga ke Padang Kementah, Jalan Semarak tadi untuk perlawanan MASC vs Team Production. Sebenarnya ni game amal, mengutip dana untuk balu coach MASC yang telah kembali ke rahmatullah akibat serangan jantung. Semoga roh arwah dicucuri rahmat.....amin. 

Jep antara pemain untuk team MASC ari ni. Jep menyarung jersi no 8. Agak lewat sampai tadi, sampai je game dah mula. Segan juga datang memula sorang diri, barulah menyusul Ida dan Kaklong. Team kesayangan saya, Cik Dila, Eyma, Naz dan Cik Siti tidak berkesempatan kali ini. 

Emm takde apa yang menarik kali ni, semuanya biasa-biasa je. Terima kasih Jep atas signature yang grrr alamak tulisan awak....!! Heh...!! Saje je tu..........! Okay, kepada yang nak mengubat rindu Jep tu, abg korang ni sihat walafiat alhamdulilah. 

Penat-penat pun boleh bagi pose....khas untuk semua fans.

Err..... I hate this pic! dua-dua muka letih....! 

-hanyadiajepsepahtu.blogspot.com-

Tuesday, 4 June 2013

Jep Puas Hati - JDT Ke Pentas Final Piala FA.

Assalamualaikum,

Memula sekali, tahniah kepada warga Johor Darul Takzim dan Jep juga kerana pasukan JDT layak ke peringkat akhir Piala FA. Sebelum tu, ehem.......saya cuba ulas permainan bola sepak okay. Mencuba lah ni, saki baki pengalaman ulas berita zaman belajar UiTM dulu.....hehehehe

Johor Darul Takzim (JDT)  berjaya melangkah ke pentas final Piala FA walaupun tewas 1-2 di tangan Pahang pada pertembungan separuh akhir kedua  di Stadium Nasional Bukit Jalil, Sabtu lalu.

Selepas ketinggalan 0-2 kepada Pahang, JDT bangkit mengikat kedudukan agregat 2-2 apabila pemain tengah JDT, Andre Francisco berjaya menjaringkan gol pada minit ke 48.

Tersentak dua gol Pahang, JDT cuba bangkit untuk merapatkan kedudukan, namun kekentalan benteng pertahanan yang dikawal rapi pemain pasukan tuan rumah berjaya mengekang kemaraan jentera serangan skuad Harimau Selatan sehingga tamat babak pertama.

Bersambung babak kedua, JDT yang pada mulanya turun dengan aksi suram, mula bangkit dengan melakukan asakan bertubi-tubi ke gawang lawan.

Dan akhirnya, gol yang dicari pasukan pelawat terhasil selepas pemain importnya, Andrezinho berjaya menyudahkan hantaran Norshahrul Idlan Talaha pada minit ke-47 sekali gus menggamatkan suasana stadium.

Tiga minit berselang, JDT berpeluang menambah gol kedua apabila  Leonel Nunez mengejutkan seketika pasukan Pahang menerusi tendangan percuma tetapi sekadar melewati palang gol.

Pahang cuba menghidupkan peluang ke final tetapi penyudah Gopinathan hanya sia-sia pada minit ke-77.

Akhirnya, kegagalan Tok Gajah mencari tambahan jaringan membuatkan mereka gigit jari sebaliknya membenarkan JDT membuat perhitungan terakhir menentang juara bertahan, Kelantan di pentas akhir pada 29 Jun depan.




#betul ke nama-nama player tu. Adalah ayat2 curi juga...hehehe. Anyway, congrats JDT. Congrats Jep pasukan fav awak menang. Anyway, kepada yang nak tengok macam mana Jep happy to the max JDT ke final..........pergi ke Koleksi Video ye....saya up disana.