Sunday, 17 February 2013

Rindu nak tengok Jep main bola sepak...huhu ;(

Assalamualaikum...

Malam kelmarin lepak dengan adik dekat kedai mamak semata-mata menemankan dia tengok game Selangor vs Kelantan. Nak ke taknak....ikotkan jelah. Lama-lama aku pun terlayan sama. Dan lepas habis game, tiba-tiba terdetik dalam hati "alamak...rindunya nak tengok Jep main bola sepak. Sangat2 rindu. (padahal bagru dua minggu sudah tengok Jep main bola sepak kat Padang Persada PLUS.....). Ni namanya perasaan mengada-ngada. Hahaha!

Anyway, kepada yang pernah tengok Jep main bola sepak live aje yang tahu, best tengok dia on the field. Dan posisi yang paling best utk Jep, of course striker. (Haa...keeper? hehehehe). Aku banyak kali juga datang watch him played football, dan antara lokasinya Padang MBSJ Subang, Stadium UITM Shah Alam, Padang INTAN Damansara, Padang Setia Alam dan finally Padang Persada PLUS. 

Antara pengalaman yang paling tak boleh dilupakan masa first time datang tgk game MASC di Padang MBSJ Subang tu...sebab itulah kali kedua aku jumpa Jep selepas rakaman Betul Ke Bohong. Dan, yang paling x boleh lupa, bila Jep buat lawak 'lipat motor masuk kereta tu'. Sungguh sengal !! Dan lepas game tu juga Jep demam, sebab main bola sepak dalam hujan. (masin mulut aku bila cakap...."ni ada yg demam ni nnti...''). Memang masin mulut aku.....sehari sebelum Road Tour STM kat Batu Pahat Mall, Jep demam!! Kan dah cakap.........haaaaaaaa!! 

Dan, Jep pernah bermain bola sepak dalam keadaan demam juga. Masa tu kat UITM Shah Alam. Seriusly, tak best sangat tengok Jep masa tu. Tak sepenuhnya all-out! Dan, habis first half game, Jep dah balik. Masa tu tengok muka pun tau..."tak sihat lagi Jep ni". Katanya sebelum balik, main bola sepak malam tu pun sebab sekadar nak berpeluh saje. Hmmmm okay then.

Dan, begitulah seterusnya. Asal MASC buat game dan Jep antara pemain barisan utama, aku akan pastikan, Insha Allah, aku akan disitu memberi sokongan bersama rakan yg lain. Setakat ini, game di KL aku ada dtg. Sebab tu dah cop kat muka ni kot..."supporters Jep nie..hehehe :)". 

Okay, before end, inilah antara momen manis saya dengan empunya diri bernama Mohd Nadzri ni..

Balik kerja dari Petaling Jaya (Office lama), ambik Naz kat Sunway, terus ke sini.

Ni pun balik kerja juga. Tukar baju terus dtg Shah Alam...Jep x sihat masa ni.

Ni lagi kelakar...tgh baik punya lepak kat rumah....tibe2 dapat info Jep ada game.
Apa lagi...terus grab tshirt Jep Sepah tu, sarung je tudung and jeans...zoom ke Damansra....

Ni sweet moment..sbb jumpa Jep sehari sebelum birthday aku (24 Jan 2013).
Datang berdua je dengan Cik Adila ku sayang :)

Finally, ini paling latest....dari tempat event di Jln Ampang terus ke Subang. 
Sweet moment juga sebab aku & Jep sampai serentak.... :)

-hanyadiajepsepahtu.blogspot.com-





3 comments:

  1. seronok nye dpt tangkap gambar dengan jep

    ReplyDelete
  2. awak untungnya, macammane nak jumpa dia?/ saya pon teringinnnn

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.