Thursday, 13 March 2014

Super Lawak FC vs Astro Production Sdn Bhd - 12 Mac 2014

Holaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........................

Assalamualaikum, apa khabar semuanya. Ehem, sian korang lama tak dapat update ye. Maklumlah sejak isu gosip aritu, saya banyak ambik keputusan mendiamkan diri sahaja. Nak cerita lebih-lebih, nanti orang cakap saya perasan pulak, padahal orang tak tahu apa yang saya lalui. Sampai "terjarak" sekejaplah saya dengan Jep pasal hal ni. Yelah, Jep tak suka fans dia kena benda macam-macam ni. Lagilah dia tertekan ada orang kacau peminat dia. Jep nampak sahaja macam buat tak tahu gitu kan? Tapi dia sangat-sangat menjaga orang sekeliling dia, terutamanya peminat dia yang luar biasa.

Anyway, semalam berkesempatan singgah Majlis Sukan Negara menyaksikan perlawanan Super Lawak FC vs Astro Production Sdn Bhd. Tak ramai datang semalam, mungkin faktor jerebu jugak menyebabkan ramai tak dapat hadir. Saya ditemani sahabat dari JFC, Faizal dan rakan peminat Cik Ieyta Umairah. Asalnya saya tak plan nak datang pun, tiba-tiba tergerak hati sebab lama dah tak tengok Jep main bola sepak. Lama sangat...........so, saya luangkan masa sedikit. 



Bersama Cik Ieyta yang comel. Dia pun tak kerap datang event Jep. Amboihhhhh.

Perlawanan tamat pada jam 10.30 malam dan meyaksikan Super Lawak FC menang 3-1 ke atas Astro Production. Gol pertama dijaringkan oleh Jep sendiri dan dua gol oleh Dato AC Mizal. Kami keluar dari padang MSN jam 10.45 malam dan sempat bertemu Jep di tempat letak kereta. Lama rasanya tak jumpa Jep. Lama rasanya tak ambik gambar dengan Jep. Masa nak bergambar saya sempat cakap "lamanya tak bergambar dengan awak, Jep" sayup dengar Jep menyahut "aah...". Dia pun realize saya menjauhkan diri kot....hahahaha. 


Rasa macam ambik gambo pes time....ecehhhh nebes plak tak tau apsal.... :(

Saya, Faizal dan Ieyta keluar dari MSN Bukit Jalil pada pukul 11 malam dan masing-masing terus menuju ke rumah. Memandangkan saya tidak ditemani oleh mana-mana sahabat saya dari crew JFC, saya terus pulang dan makan di rumah sahaja. Hmm....tak banyak benda dapat diborakkan dengan Jep kali ni. Ye, masa berubah, kalau dulu yang tgk dia main bola, saya dan team aje. Sekarang dah ramai. So, saya beri peluang kepada yang tak penah bergambar tu untuk beramah mesra dengan abg saya ni. Feel his humbleness okay. Hahahahaha.

Okay pada kesempatan ini, akak ingin mohon dan berdoa ramar-ramai ke hadrat ALLAH supaya MH370 kita ditemui atau selesai kes kehilangan ini. Semoga semuanya dipermudahkanNya. Juga tidak ketinggalan, salam takziah dari kami semua warga JFC untuk cik Adila Zainul atas pemergian Nenda tersayang semalam, 13 Mac 2014. Semoga roh nenda tercinta dicucuri rahmat olehNya. Alfatihah~

-hanyadiajepsepahtu.blogspot.com-


Tuesday, 25 February 2014

Jep Sepahtu - Dia Suka Buat Saya Senyum Sendiri!

Assalamualaikum..........

Alahhhh matilahhh nak! Ha itu dah jadi macam "tagline" baru saya dan kawan-kawan JFC sebab mengusik bos kami yang tulis pernyataan yang sama dalam IG dia sendiri dalam caption Jep Tunang Orang aritu. Malah saya turun jadi bahan "gurauan" kawan-kawan dengan menggelar saya "tunang orang" (akibat dari apa yang terjadi di FB Gua TV Dot Com). Alahhh matilahhh nak!! lagi sekali saya mengeluh!! Apa masalah kawan-kawan JFC aku nih!! Tapi...itulah mereka! Gila-gila, bila gila jadi uncontrolled, hehehe but they remain sweet......! 

Okay, sebenarnya takde entri sangatlah kali ni. Cuma saya nak share antara gambar-gambar Jep Sepahtu yang buat saya "alahh alahhh kenapa dia posing gini" atau "haaa kenapa dia senyum macam ni?" rasa nak tercampak handphone gitukan! Ahah! Saya percaya anda juga ada gambar favourite sendiri kan! Oh ya...ini bukan gambar Jep dengan saya ye. Tapi lebih kepada sama ada photoshoot atau gambar-gambar koleksi orang lain....Okay here we go!

Antara yang terbaru minggu lepas di Skool Of Lawak
Alahhhhhhh hai! :)


Alahhhhhhhh seterusnya! Jep suka pakai fit slim shirt!
(alert untuk sape2 nak bagi Jep tshirt)

Alahhhhhhh lagi!! Alah alah alah!!

Zing!!!!! Ya Tuhan, kenapa dia smart tahap dewa?


0_0 Oh dear.........no komen!!


    Messy.....but yet.....grab my attention!


Ni santai sangat.........!!! Tapi sempoi abg!

Ni namanya...senyum sikit2. Tapi...alahhh matilah nakkk!!! Hehehe


Jadi, itulah antara gambar-gambar yang jadi favourite saya. Sebenarnya banyak lagi. Kadang-kadang kawan-kawan FB dan JFC saya cukup "jahat", bagi saya gambar-gambar yang takde dalam koleksi saya, kadang-kadang tgh saya kerja. Tiba-tiba saya menyengih sorang-sorang. Haa....kalau dulu staff office akan tanya "apsal ko gelak sorang-sorang?" tapi sekarang "Jep lah tu!" Kalau saya down bukan sebab kerja pun soalan dorang "Jep buat ape dengan ko Zura?" Ahhhhhh enough! Macam dah ada cop JEP SEPAHTU kat dahi aku nih!! Tapi cukuplah kang ada yang kata saya me...rooo...yan!!! Ade aku kisah tak! Korang ada mulut Allah bagi, korang cakap dan bersuaralah apa sahaja. Saya takde penutup nak tutup mulut korang. Terpulang lah ye......oh ada yang dah block saya di FB juga. Oh dear, apsal.....???? Haishhhhh!! Anak pak mat bela landak, emmm lantak!!!

-hanyadiajepsepahtu.blogspot.com-

Sunday, 23 February 2014

Gosip Jep Bertunang, Yang Dapat Tempias.......???

Assalamualaikum wbt.........

Adoilaaaaaaa sakitnya jiwa hakak sejak kebelakangan ni. Selalu dapat berita yang boleh buat saya sakit jantung. Betul lah kata Jep...peminat dia semuanya LUAR BIASA! Memang luar biasa korang ni semua. I mean tak semualah...segelintir tapi yang segelintir ni yang jenis tak dengar cakap ni. Heran aku kadang-kadang. Sepanjang aku menguruskan kelab peminat atau bersama kelab peminat...ini yang paling havoc beb. Pergh..rasanya penangan orang Kulai gini gamaknya! Tapi, dulu.......ada jugak kenal-kenal abg dan kakak dari Kelab Sahabat Mawi, tapi......tak pun macam ni. Ini boleh consider dah tak terkawal beb!!

Semalam muncul cerita tentang Jep dah menjadi tunangan orang. Yang kelakarnya.....keluarga Jep sendiri tak tahu menahu tentang cerita ni. Wartawan memandai-mandai keluarkan cerita kenapa tah? Kusss semangat..alahaiii nak kata Jep. Taknak jadi tanggang bertunang katanya. Betul lah tu! Jep atau MOHD NADZRI ZAINAL ABIDIN yang saya kenal is very very the family man, jaga mak abah nombor satu.....benda bertunang ni melibatkan keluarga kot....takkan Jep lupa diri nak mam*** macam tu sekali? Agak-agaklah wartawan oi......! Aku bukan nak backing Jep 100% tau tak....tapi yelah memang dah tahu benda tu salah. Aku back up lah! Yang kesiannya Jep. Confirm semalam banyak SMS, Whatsapp dan segala benda bertanya hal tersebut. Yang aku rasa nak gelak guling-guling, rata-rata komen di Instagram Jep semuanya bernada kecewa belaka. Tak cukup dengan itu, saya dan cik Adila turut menerima macam-macam permintaan antaranya "akak...nak no telefon Jep!! Kenapa dia buat peminat macam ni? Kenapa tunang senyap-senyap?" Adoi..naik bulat bulat mata menahan ngantok tengok whatsapp dan wechat masing-masing. Kalau Samsung Note II aku tu boleh meletup....meletup dah tau!! 

Metro Ahad ni takde gambar Jep lain nak guna ke??


Okay itu satu hal....perihal Jep bertunang. Secara kebetulan, sebelum artikel ni keluar petang semalam, saya ada upload gambar baju nikah ibu saya, dan saya tulis caption...."ready? #baju tunang". So ramailah yang cakap bila saya nak tunang....bla bla. Ada juga yang tanya saya tunang dengan Jep ke? (habislah aku kena kecam lagi ni nanti). Whatever la......saya abaikan. Bila keluar sahaja artikel ni, selain saya dapat whatsapp, wechat segala macam tentang kecewanya gadis satu Malaya ni, saya dapat wish TAHNIAH u olls!!! Antara yang saya ingat "kak zu, tadi saya nmpak akak upload gmbr baju tunang akak di Facebook, tiba-tiba keluar artikel Jep pun dah bertunang. Ooooo akak rahsiakan selama ni ye. Saya dah agak...anyway, tahniah kak"....lagi satu "tahniah kak zu & abg jep...nanti nak kenduri jemput kami ya"

ASTAGFIRULLAHALA'ZIMMMMMM!!! Ape ke hal aku yang dapat tahniah pulak dah ni!!!! Ya Tuhan! Sabar ajelah aku dengan budak-budak ini. Ape kena mengena aku dengan cerita Jep dah bertunang or nak bertunang or ape ajelah ni. Tak cukup dengan itu, petang tadi saya dapat sesuatu yang perghhhhhhhhhhhh memang menguji kesabaran dan ini sememangnya sangat-sangat melampau!!


Dari FB Gua TV Dot Com!! TERPERANJAT GAMBAR SAYA DISENSASIKAN OKAY!!

Tengok betul-betul..........ada taraf jadi tunang Jep ke aku ni?
Mangkuk ayun betul la admin page tu!!


Pertamanya, yup...maybe takde sape kenal saya, sebab gambar tersebut telah pun di letak dot merah pada wajah saya. Tetapi kepada kebanyakkan peminat Jep kenal sape wanita dalam gambar ini kot. Dan obviuosly ini saya!! Saya memang sangat-sangat down dan meletup sekejap lah Facebook saya sebentar tadi. Malu pun ada, geram, kelakar.......semua adalah. Saya kadang-kadang dah jadi serba salah dah. Ya, depan anda, depan peminat Jep, mungkin ini tak besar mana pun.......agak-agak depan Jep...mana saya nak letak muka saya ye? 

Saya jadi tak keruan kadang-kadang. Saya memang suka share gambar-gambar saya dengan Jep dan gambar Jep di Facebook dan Instagram saya. Dan saya suka tulis caption "goodluck abang..." dan itu hanyalah caption semata-mata. Tidak lebih dari itu. Saya tahu, rata-rata peminat Jep turut suka dengan semua post saya. Tapi kerana segelintir manusia bodoh yang cemburu TAK MENENTU ni, buat saya rimas dan sakit jiwa! Ada je apa yang saya buat tak kena........! Habis semua gambar2 Jep dalam IG saya di hentam!! Malah.......nama saya merata di sebut2 di Instagram milik Jep. Mangkak ayaq loqlaq betul laaaaa!! Disebabkan itu, saya ambil keputusan untuk TUTUP AKAUN INSTAGRAM milik AZURA NADZRI sepenuhnya, dan buat akaun baru (maaf, sekarang akaun itu hanya untuk rakan-rakan terdekat sahaja! Dan tidak lagi terbuka kepada orang awam!!) *Entri ni pun silap-silap kena jugak nanti ni*

Apsal tak ambek je gambo ni...ni kan lagi macam bf and gf????


Lepas tu, ada komen yang saya terima kata mana pergi kak Zura? TL Instagram sunyi kak Zura takda! Dah tak dapat info tentang Jep dah...post kak Zura best!! Maaflah adik-adik...akak rela tutup akaun yang dah ada lebih 1000 followers tu dari maruah aku kena pijak-pijak. Pergh.......tak tahan beb. Sumpah wa tak tahan!! Jadi, kepada lagi 400 lebih friend request dekat FB tu, tak tahulah macam mana nak gone through tu!! Bila aku ada......macam-macam korang buatkan. Bila takde.......! JANGAN SAMPAI SATU HARI BLOG NI AKU DELETE AR........SERIUS!!

Lu pening bro.......wa pun naik kerut dahi macam lu dah sekarang!!


Mood untuk hari ini............................MOODY!!~






Friday, 14 February 2014

Peminat Terhebat : Kecaman atau Sokongan?

Assalamualaikum wbt......

Hai semua pembaca Hanya Dia Jep Sepahtu semua. Harap anda semua dalam keadaan sihat lah ye. Saya, alhamdulilah sihat-sihat sahaja. Seminggu dah berlalu kan Maharaja Lawak Mega 2013. Masih terasa lagi kehangatan malam akhir tempoh hari, walaupun ibarat rumah siap pahat berbunyi. Kemenangan Sepahtu masih dipertikankan but well......entahlah bagi pendapat saya, susahnya nak puaskan hati semua orang. Takpelah kita letak tepi perihal malam akhir MLM aritu. 

Hari ini, saya sebenarnya nak berbicara tentang perkara yang berlaku sepanjang minggu ini. Agak tak tenang juga lah saya di pejabat dan di rumah kerana dihujani sms, call, whatsapp, wechat, fb dan Instagram. Setiap sudut saya terima notifikasi. Semuanya dari peminat Jep. Masing-masing cuba memberi pendapat masing-masing berhubung Jep. Alhamdulilah, semuanya memberi sokongan yang sangat memberangsangkan. Cuma yang saya betul-betul kecewa, kecaman yang datang bertalu-talu. Tak cukup dengan Jep dikecam, kelab peminat juga turut dikecam, apatah lagi krew yang bertugas seperti saya. Bila ada isu atau perkara yang perlu kami semua bertahan di belakang Jep, di katanya kami ini pemuja fanatik. Bila di katakan memberi semangat.......entahlah saya sendiri kurang pasti. Blog saya ini juga dapat kecaman yang hebat. Contohnya seperti Instagram saya, saya panggil Jep "abang", "dear", "kamu", "saya sayang awak".....itu semua sekadar caption. Sedih sangat bila nampak yang komen "Jep hanya pandang awak sebagai peminat biasa, dan awak tak layak untuk Jep. Awak bukan pilihan dia, tolong jaga diri." Ye, saya sedar Jep pandang saya sebagai peminat biasa, dan saya tak pernah minta Jep pandang saya sebagai paling istimewa.......tapi sekurang-kurangnya Jep hargai kerja keras saya" Saya tidak pernah ambik pusing semua ni tetapi sampai tahap memang kesabaran saya sangat memuncak!! Sebab saya manusia biasa...........



Secara jujurnya dan pendapat saya secara peribadi, anda semua ada pendapat sendiri, dan itu dari hati anda, jadi terpulang kepada anda nak berkata apa-apa pun. Ada yang komen "korang tak kenal siapa dia, jangan nak puja sangatlah...." well kerana KENAL saya berani pertahankan. Kami berani pertahankan. Katakan apa sahaja anda mahu katakan......saya syok sendiri, admin JFC pun ada hati dengan Jep, apa lagi...........saya minta simpati, crew minta simpati...katakan apa sahaja. Hampir 2 tahun saya terlibat dengan kerjaya Jep dan JFC sememangnya saya tidak pernah terlepas kena sebarang kecaman. Saya manusia biasa....Jep juga manusia biasa. Kami ada hati dan perasaan juga bila dapat benda-benda macam ni. Kepada yang support saya dan team, HANYA ALLAH YANG MAMPU MEMBALAS JASA ANDA. Saya tidak mampu nak cakap terima kasih kepada setiap seorang dari anda........tapi anda tahu siapa anda kan. Saya kadang-kadang dah kehabisan ayat, tak tahu nak explain macam mana lagi dah. Dan saya tahu, entri kali ini memang turut dikecam jugaklah. Saya tidak kisah...orang cakap, saya lagi buat. Ha...............



Kadang-kadang, saya menilai dalam hati sendiri, yang memberi kecaman ni, tak dapat attention dari Jep ke sampai macam ni sekali jadinya? Atau, memang attention seekers ke sampai sanggup buat macam ni? Marah Jep tak layan, kenanya saya ke?? Kenanya crew saya ke?? Meh la saya explain. IG Jep tu, dekat 100,000 followers, sampai kadang-kadang setiap kali Jep upload gambar yang komen beratus-ratus komen! Sampai saya tak sendiri terlepas kadang-kadang. Kalau korang nak tahu, malam akhir MLM 2013 sahaja, follower Instagram Jep Sepahtu naik seramai 10,000 orang!!! Satu malam tau!! Bayangkan mana saya dalam ratusan ribu orang tu??? Jep pun tak follow saya, sesekali mentioned, itu pun di IG Jep Sepahtu FC. Tapi ada saya mengamuk tak??? Ada saya hentam peminat lain yang ada Jep like dan mentioned??? Ikutkan saya boleh mengamuk macam korang....sebab Jep kenal saya. Kenapa dia tak nak follow? Saya tak pertikaikan pun... IG saya open.....tengoklah sape nak tengok sangat apa yang saya post. So fikir la positif andai comment atau sebarang perkara dari anda tidak dilayan. Dalam ribuan comment, mesti terlepas pandang. Tolonglah kesiankan Jep sedikit....tak layan korang hentam. Tak perform pun kena hentam. Menang pun kena hentam. Dia manusia tau, ada mak abah, ada adik beradik....tak kesian dengan keluarga dia juga ke??? 

Jep yang sentiasa tersenyum. Dalam hati.........hanya Tuhan yang tahu barangkali :(

Jadi, pesanan saya, jadilah peminat yang positif seadanya. Ingat, Saya salute rakan-rakan peminat yang memang tip top support. Mana yang "kurang kasih sayang" ni....maaflah ye saya keluar dengan perkataan tu. Sebab seriously korang (yang haters / pemberi kecaman) nampak kurang kasih sayang pun. Jadi...think positif anda-anda semua. Saya rasa letih sangat-sangat dah.....kadang-kadang saya tak letih otak fikir...ape benda korang nak????? Renung-renung ye............................! 

Oh ye, sebelum saya terlupa jangan lupa saksikan Skool Of Lawak, Setiap Jumaat, 10.00 malam saluran 132 Warna dan 134 Mustika HD, dan saksikan Jep & Johan bergandingan sebagai pengacara. 

-hanyadiajepsepahtu.blogspot.com-

Sunday, 9 February 2014

KEMENANGAN BERGANDA....SYABAS JEP & SEPAHTU

Assalamualaikum semua.........

Syukur ke hadrat Allah SWT di atas kemenangan buat kumpulah Sepahtu di Malam Final Maharaja Lawak Mega 2013 yang lalu. Saya sendiri menitiskan air mata di saat nama Sepahtu di umumkan sebagai juara. Bukan saya seorang, malah kesemua crew dari Jep Sepahtu FC turun menangis gembira, dan kami berpelukan (group hug). Malah saya bertambah sebak memeluk ahli keluarga Jep, kak Norida dan Khaty  termasuk juga emaknya. Tak dapat tahan sebak. Mana tidaknya, 13 minggu MLM bersiaran langsung, jatuh bangun Jep & Sepahtu kami turut terima tempiasnya. Komentar juri-juri yang agak menganggu emosi, komen dari "pengkritik tidak profesional" di setiap laman sosial sememangnya menguris jiwa. Tapi kami Jep Sepahtu FC tidak mudah patah semangat. Kata-kata perangsang terus kami berikan untuk Sepahtu. 

Di hari final, saya dan team sememangnya tidak menang tangan. Bermula seawal jam 7 pagi menguruskan hal tiket sehinggalah 2 pagi keesokkannya sehingga selesai semua urusan berkaitan MLM 2013 Final. Apa yang saya respect, rakan-rakan crew Jep Sepahtu FC yang sangat dedikasi dan committed. Kerjasama yang sangat kuat mengatasi kepenatan kami walaupun penatnya Allah sahaja yang tahu. Bermula jam 7 pagi, saya dan Cik Aida menguruskan baki tiket peminat di Stadium Melawati Shah Alam, kemudian sambung dengan jualan merchandise Jep Sepahtu FC, menguruskan redeemtion tiket peminat, settlekan pergerakan fans sepahtu masuk dewan sampailah Sepahtu diumumkan juara........phewwww!! Tapi saya rasa sangat seronok.Kebanyakkan peminat yang datang semuanya berpuas hati. Malah, ada yang berbual dengan crew kami seakan dah kawan lama, padahal selama ini hanya di Instagram dan facebook sahaja. Terima kasih kepada semua yang hadir dan menyokong Sepahtu.


Presiden JFC yang sentiasa sibuk......

Suasana sekitar booth merchadise JFC di Stadium Melawati

Vice Presiden JFC berbincang sesuatu dengan kakitangan ASTRO untuk 
pergerakan masuk peminat Sepahtu kedalam stadium.

Nampak letihkan sampai duduk-duduk dah?? 
Ini antara sesi menguruskan lebih 300 keping tiket untuk peminat Sepahtu.

Sibukkk sibukkkk.....




Tunjang Utama Jep Sepahtu FC 
Dari belakang kiri : Piya, Adila
Kedua bawah : Saidatul, Zura
Ketiga bawah : Ain, Aida Emira
Bawah : Fiz

JUARA MILIK KAMI!!!!!! Syukur Ya Allah..

Bersama keluarga Jep dari Kulai, Johor.
Terima kasih, sayang kalian semuanya....

Tamat dengan MLM 2014 Akhir, keesokkannya kami ke Stadium Putra Bukit Jalil pula untuk Anugerah MeleTop Era, untuk menyokong Jep yang tercalon untuk 3 kategori, Bintang TV MeleTop, Bintang Filem MeleTop dan Filem MeleTop. Rezeki Jep sememangnya murah tahun ini apabila di nobatkan sebagai Bintang TV MeleTop. Bersorak lagi kami malam tu. Padahal masing-masing suara dah nak hilang dan tekak dah naik sakit sebenarnya. Hahaha. Malah, penat kami tak hilang lagi malam tu. Takpe, demi bro Jep.

Tahniah Encik Handsome, anda gorgeous malam tadi....

Jep Sepahtu FC yang hadir malam tadi.
Merah menyala semuanya......

Kepuasan yang tidak terhingga, dan saya rasa maximum. 13 minggu bersama Maharaja Lawak Mega 2013 pelbagai kisah gembira dan sedih saya dan team lalui. Bermacam dugaan juga turut kami rasai. Tetapi semangat juang kami, sokongan keluarga Jep dari Kulai serta eratnya persahabatan kami mengatasi segalanya. Terima kasih Mak Nab & Pak Jenal, Abg Fadzli, Abg Akim,  Kak Norida, Khaty, Lokman, Wawan, Kak Mimi, Kak Suhaili, Ariff, Azam.....semuanya yang menyokong. Buat team Jep Sepahtu FC, Adila dan Fiz selaku pengurusan utama bersama saya, juniors, Aida, Ain, Piya dan Saidatul serta team yang tidak dapat hadir, Nadia dan Haida, serta JFC yang lain yang tidak dapat turun padang, Naz, Eyma dan Cik Siti. Sokongan dekat dan jauh kalian sangat amazing okay....!!

Untuk semua, Jep akan bersama Skool of Lawak bersama Johan dan Syuk sebagai pengacara bermula 14 Februari ini. Selain itu, teruskan mengundi Jep untuk Anugerah Bintang Popular 2013 Berita Harian dalam kategori Artis Komedi Lelaki Paling Popular. Untuk itu, dari saya, selamat mengundi dan menonton Skool of Lawak.....

Opps....ini bukan PU Nadzri ye.
Saksikan Jep selaku pengacara dalam Skool Of Lawak.

-hanyadiajepsepahtu.blogspot.com-