Wednesday, 22 October 2014

Tinta Terakhir Sang Pujangga

"Mana pergi kak zu blogger HDJS eh?"
"Apsal kak Zu lama tak update eh?"


Assalamualaikum semuanya,

Ye dah sekian lama kak Zu tak update apa-apa pasal pelawak hot pujaan hati korang tu. Lama sangat ye tak? Maafkan kak Zu ye. Bukan taknak update soalnya lama sangat akak dah tak terlibat dan jumpa Jep secara langsung. Selain tuntutan tugas, kak zu memang sengaja jarakkan diri. Apa yang kak zu boleh katakan, keadaan bukan seperti dahulu lagi. Banyak berubah dan kak zu sendiri tak tahu apa sebabnya.



Tapi, percayalah masa dan keadaan memang akan berubah.





Kali terakhir pembabitan hadirkan diri untuk Jep adalah pada Anugerah Lawak Warna beberapa bulan yang lalu. Memang niat dalam hati - ini adalah kedatangan kak Zu yang terakhir. Tak sangka masuk TV sekejap kan. Kerlassss! Kak Zu kira, itulah pembabitan kak Zu yang terakhir. Untuk Maharaja Lawak Mega 2014, kak Zu tak akan terlibat. Kalau datang pun, bukan atas tugas sebagai crew Jep Sepahtu FC seperti dahulu. Kak Zu akan datang sebagai penonton biasa, walaupun sokongan kak Zu tetap pada abang yang seorang tu. 





Maksudnya kat sini, takdelah beriya nak bergambar, nak jumpa lepas event tak lah. Kak zu tahu, yang Jep tahu kak Zu sentiasa ada. Cuma, macam kak Zu cakap, masa dan keadaan yang berubah. In fact, kak Zu rasa, Jep pun tahu, keadaan dah tak sama. 





Kak Zu percaya, ada yang akan beranggapan kak Zu lepaskan tanggungjawab terhadap Jep dan Jep Sepahtu FC, berkait rapat dengan gosip (kak zu tak rasa gosip) Jep dengan Nazeera Sardi baru-baru ni. Kak Zu nak betulkan situasi, walaupun ada yang AKAN TERGELAK dan tepuk tangan macam orang gila dengan kenyataan kak zu ni. Memang ayat macam "poyo pompuan nih", 'kau memang sangap dengan Jep tu" semua ayat-ayat macam ni akan keluar. 
Pastu pertikaikan tentang status "terlalu aktif" kak Zu dengan Jep dan JFC satu ketika dahulu.





-- Salah ke kekal aktif macam tu?
-- Salah ke nak admire dengan artis yang kak Zu minat? 
-- Salah ke nak bagi maklumat tentang artis yang kita sama-sama minat?







Bagi "orang-orang" ini.... YE KAU SALAH! kau tak patut nak admire Jep sampai frust-separuh-mati konon. Dunia cyber serba canggih sekarang -- explain macam mana pun, "orang-orang" ini tetap akan terus menyampah....terus meludah dan terus menganjing.









Macam inilah, pada usia kak Zu yang bakal menghampiri 30 tahun ni, Kak Zu nak jugak cari arah hidup sendiri. Maksudnya, keluarga dan kewangan yang sangat-sangat kukuh. U olls yang bising macam anjing tu, u olls tak tahu erti masuk zon 3 series ni rasanya, bila orang keliling dah mula cakap gini "kau ni, kesana sini pasal bdk2 Maharaja Lawak je, dengan Jep je, kawin nya bila?" - Kawan-kawan seusia kak zu semua dah sibuk kendong anak sendiri, while kak Zu? Itu sebabnya kak Zu undur diri, dan beri tumpuan sepenuhnya pada karier dan life peribadi kak Zu. Sebenarnya, sejujurnya memang tiba masa kak Zu akan tinggalkan semua ini, dan inilah masanya.








Life peribadi? Selama ni takde life peribadi ke? YES. Memang 70% dah takde. Apa lagi, bila satu news pasal Jep keluar, berterabur orang dok tanya kak Zu itu ini. Orang tag kak Zu sana sini apatah lagi dekat Instagram. Eh entahlah kak Zu tak dapat nak explain semua ni. Sebab apa pun kak Zu explain memang.......ahhh memang ada yang akan bising lah. Lepas tu kata Kak Zu minta maki dengan peminat Jep sendiri. So, okaylah.......memang aku minta kena maki pun, memang aku minta perkataan macam-macam dari peminat Jep pun, but at least aku tak marah-marah orang bila aku tak dapat jumpa Jep. Yang bercakap tu kalau dia pun tak admire-tahap-nak-mampus dengan Jep, dia takkan cakap gitu. Ye dak?











Ah sudah! 











Kepada yang selama ini kenal kak Zu dari saluran ini, terima kasih tak terhingga dari hati kak zu. Mungkin ada yang nampak kak Zu jahat, ada yang nampak kak Zu baik, tergantung pandangan semua orang. Kak Zu bukan sempurna pun ye kan? Kepada yang masih follow Instagram kak Zu sampai saat ini, dan terus bagi semangat terima kasih. Kak Zu sayang u olls.
Yang terus menganjing, saya akan berhenti. Sabar ye, slow2. Nak resign kerja pun nak kena hand over sikit-sikit loe!







Untuk bekas-bekas krew dan krew terkini JFC ; anda superb!
Untuk family Jep di Kulai ; terima kasih atas semangat dan kita tetap sefamily.
Untuk rakan se-fc dari Malaysia Sepahtu FC Official ; you guys awesome!
Untuk yang kononnya haters or whatever u olls la ; TQ and you all menang :)
Untuk Jep Sepahtu : ^_^ (mampu bagi senyum aje lah...)






Thanks for everything guys. Kita tetap sahabat, selagi Allah izinkan.







Wednesday, 28 May 2014

Artis Komedi Lelaki Popular ABPBH 2013 Jep Sepahtu - SYUKUR ALHAMDULILAH

Assalamualaikum...............

Holaaaaaaaaaaa............ok got it kak Zu tahu korang excited tahap dewa. Maklum hero u olls tu dinobatkan sebagai Artis Komedi Lelaki Popular ABPBH 2013 you alls, dan menumpaskan pencapaian Zizan Razak! Yeayyyyy!! Dan yang paling penting, nama Jep juga antara yang disebut-sebut untuk julang Bintang Paling Popular 2013. Pheww..........! Takpe itu besar sangat tu. Menang kategori pun dah cukup baik. 


Bangga tengok yang kat screen belakang tu.

Haaa...mesti u all nak tahu kan cerita apa, seronok tak seronok nya berada di PICC malam Sabtu kelmarin. Dan....betapa dummm dedakkk dum dedakkkknya hati sepanjang hari Sabtu tu sementara nak menjelang ABPBH tu. Kalau u olls pun dummm dedakkk kak Zu lagi lah. Macam nak pecah jantung. Nak makan pun serba tak melekat dalam perut apa yang dimakan. Agenda kak Zu dah mula dari pagi lagi. Memandangkan cik Dila tak pergi, jadi banyak arahan dari beliau kak Zu jalankan sahaja. Di samping itu, ada dua krew JFC kak Zu yang tiba dari Johor pada hari yang sama, cik Piya dan cik Ain. Disebabkan masalah "tiket" yang sangat terhad (maklumlah PICC kecik nokkk!) jadi kehadiran krew terpaksa dihadkan juga. Sobss sobss.....

 
Abaikan baju yang meleweh ni.
Simple je pergi ABPBH. Bukan lalu redcarpet pun kan......

Kak Zu dan krew yang tiga orang ini, tiba di PICC dalam pukul 4.00 petang. Sementara menunggu untuk masuk dewan besar, Kak Zu terserempaklah juga dengan Achey dan Tegar, penyanyi dari seberang tu. Comel aje Achey katanya baru tiba dari Festival Belia...terus datang ke PICC. Dedikasikan Achey! No wonder dia dapat Artis Baharu Lelaki Popular.

Matilahhhhhhhhh nak kata Achey

Semua penonton masuk ke dewan besar PICC pada pukul 7.30 malam dan selepas Maghrib. Kak Zu dan kawan-kawan duduk di Aras 3. Alhamdulilah, walaupun kecik, selesa dalam PICC ni kalau nak dibandingkan dengan Stadium Putra Bukit Jalil. Jelas pun ye tengok artis dari pentas. Kalau Stadium Putra tu nampak semutttttt aje la. Huhuhuhu. Satu demi satu kategori diumumkan......dan kategori yang paling kak Zu nantikan agak hujung diumumkan. Cheh!!! 

Alhamdulilah, Jep diumumkan sebagai pemenang. Dan selaku krew, kami bagi standing aviation untuk Jep. Maknanya, diri hormat la. Dan paling kak Zu tak sangka, berderai air mata kak Zu dan cik Piya melihat Jep julang award tu. Kami berpelukan dalam dewan tu sambil nangis. Huaaaaa tak kisahlah u olls nak cakap kami poyo ke ape, tetapi, ketabahan kami menanda lebih dari 5,000 kepingan undian haritu berbalas. Ingat tak letih ke 5000 nak tanda? 

Terima kasih crew......hanya Allah sahaja dapat balas jasa kamu.

Keluar dari dewan menuju ke kereta (masa tu dah pukul 12.00 tgh malam), kami berempat tersentak nampak Velfire Jep tak jauh dari kereta kak Zu. Semua masing-masing dok pakat tunggu, termasuk team Sepahtu FC Official juga. Tapi disebabkan esoknya pada hari Ahad, Jep ada tugas di JB, dia terpaksa rush, sebab beliau berada di post party dan PC ABPBH dekat sejam lebih. Yelah, Jep antara yang menang so wartawan dan kamera perlu dapatkan beliau untuk komen tentang kemenangan. Dan akibatnya..........................

zzzzzzzzzz (mana bos ni......??)

Hahahahahah........rare tak tidur kat parking lot! Ngantuk, lapar semua ada. Tapi demi Jep semua tahan. Memandangkan dah dekat sejam........kami decide untuk pulang sahaja. Kak Zu tiba dirumah sekitar jam 3.00pagi. Tapi, kak Zu rasa bangga sangat-sangat dengan pencapaian Jep.

Terima kasih Hatta Dolmat untuk baju yang smart giler.
Nasib baik cantik.

Di kesempatan ini, kak Zu juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada pertamanya untuk family Jep di Kulai, dari Abg Fadzli sampai Dikwan, begitu juga Mak Nab & Pak Enal yang sangat-sangat support kami Jep Sepahtu FC seadanya. Buat sahabat JFC yang turut bertungkus lumus sepanjang sesi pengundian.... Adila, Aida, Fiz, Saidatul, Mimie, Piya, Naz, Ain, Nia, Nora, Faizal dan semuanya, buat sahabat dan adik adik yang sentiasa support seperti Cik Shira, Cek Nini, Syahirah Azidar, Syafira Aida, Cik Ieyta, woiiii terlalu ramai tak tersebut, terima kasih sebab terus support Jep. Untuk rakan seperjuangan dari Sepahtu FC Official juga terima kasih. Anda juga antara yang menyokong sekuat-kuatnya perjalanan Jep dalam arena ini. Untuk ibu, ayah dan adik kak Zu yang sentiasa memberi sokongan untuk Jep dan tolong mengundi juga, terima kasih (wah siapa yang menang ni?). UNTUK JEP, TERIMA KASIH ATAS SEGALA KEPERCAYAAN.



Sepanjang dua tahun bersama Jep Sepahtu FC sangat sangat mengajar kak Zu erti persahabatan dan keikhlasan seadanya. Jatuh, bangun balik, gurau, mesra, sentap, marah, gaduh....macam-macam sangat. Hakikatnya, itu mengajar kami semua mengenali diri masing-masing. Tak tido malam, tahan lapar dan yang pasti tahan penat, sakit dan demam semata-mata untuk Jep, sesuatu yang kak Zu tak terfikir kak Zu dan rakan-rakan mampu buat. Semangat apa yang menghembus jiwa kami sampai kami sanggup buat semua itu, kami pun kurang pasti. Disebabkan Jep dah julang 'gelaran' apa yang kak Zu impikan untuk beliau selama ini, kak Zu rasa tiba masa kak Zu undur diri kot. Rasanya la. Bukanlah bermaksud tak sokong Jep da.......ehhh taklah sampai camtu sekali. Sokong tetap sokong. Cuma mungkin kurangkan aktif. Kak Zu perlu fokus sesuatu yang lebih besar, kerjaya kak Zu, private life kak Zu dan juga Kak Zu nak sambung belajar hujung tahun ini. Buat tiga empat benda satu masa, tak termampu rasanya, apatah lagi bila kak Zu futher master nanti kan. Tapi, boleh aje u olls nak follow kak Zu di Instagram @azurashikin dan Facebook Azura Nadzri.

Untuk itu, tahniah sekali lagi untuk Jep dan terima kasih semuanya. Harapan saya, Jep, teruskan humble dan merendah diri seperti dahulu, layanlah peminat anda seadanya, dan janganlah terbang tinggi sangat. Nanti jatuh sakit tau. Hehehehehe. 

-hanyadiajepsepahtu.blogspot.com-













Tuesday, 20 May 2014

4 hari lagi.......Anugerah Bintang Popular 2014

Assalamualaikum you olls..........

Hellooooooo apa khabar semuanya? Sihat - sihat semuanya ya. Alhamdulilah kak Zu sihat-sihat aje. Kepada sahabat-sahabat yang wish yang mendoakan kesihatan akak dan juga hero The Kulaiman you olls tu, Jep Sepahtu di chat belah kanan blog ni terima kasih banyak-banyak ye. Alhamdulilah, Jep pun sihat aja hendaknya.....berkat doa kalian semua.

Abg encem u olls sihat aje...alhamdulilah :)

Post kali ini, kita semua sudah tentunya mengira hari untuk ke Anugerah Bintang Popular 2014 yang bakal berlangsung di PICC Putrajaya pada 24 Mei ini. ABPBH tahun ini ditunda, di mana sepatutnya pada April yang lalu, sebagai memberi penghormatan peristiwa kehilangan MH370. Jadi, ABPBH si sambung pada 24 Mei akan datang ni. Yuhuuuuuuuuuu nervouss sangat ni. Beratus-ratus helai surat khabar Berita Harian beli you olls.......nak menanda nama Jep Sepahtu punya pasal. Saingan sememangnya sengit ya amat........apatah lagi dari Zizan Razak. Tetapi, semuanya adalah rezeki. Seandainya 2014 telah tertulis tahun rezeki Jep........in syaa allah Jep julang anugerah tu. Kak Zu pun agak berdebar sebab ada final kategori iaitu, Bintang Paling Popular kan. Eh........tak mustahil tau pelawak dapat title Bintang Paling Popular tu. Saiful Apek dengan Nabil pernah dapat title tu you olls...

Nabil - Bintang Paling Popular 2008

Saiful Apek - Bintang Paling Popular 2001

Mungkinkah........? Tahun ini milik Jep Sepahtu????
AMINNNNNN~


Semoga tahun ini memberikan rezeki buat Jep dan keluarga. Kami disini akan terus mendoakan agar Jep terus diberkati dan dimruahkan rezeki seadanya. Cuma......emm pesan saya, kalau dah terbang tinggi tu, jangan lupa jejak tanah balik ye. Sakit tengkuk nanti tengok awak terbang tinggi benor.....okay. Saya tahu, Jep pun nervous tu....dia takut kalah dan kecewakan u olls semua. Aiseymen my bro....menang kalah adat bertanding bro. Kalah bukan beerti karier bro berakhir disini. Kekalahan juga boleh dikatakan sebagai permulaan..............we alls tak kisah kalah menang asalkan....bro tetap JEP SEPAHTU yang dulu, yang nakal, yang sengal, yang suara petir, yang masuk air, yang comot tapi segak.....itu Jep we olls...tak gitu.

Good Luck Jep dari kami peminat luar biasa anda. Kepada anda semua, setkan alarm, diary, mobile alarm dan semuanyalah untuk ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN 2014 pada 24 Mei 2014, siaran secara langsung dari Putrajaya International Convention Centre (PICC), Putrajaya di TV3 dan radio HOT.FM. 

-hanyadiajepsepahtu.blogspot.com-



Wednesday, 14 May 2014

Azura & Jep Sepahtu FC : Sebuah Cerita

Assalamualaikum wbt.........

Hello semua....wah ramai pulak yang minta entri-entri baru. Yelah maklum, lately ni kak Zu jarang turun padang untuk jumpa jejaka pujaan u olls tu, bukan sebab kak Zu taknak, tapi yelah keadaan dan masa berubah, kerja-kerja kak Zu di pejabat pun semakin membukit kerjanya. Nak-nak pulak sekarang ni, syarikat kak Zu ada alami sedikit masalah. Jadi, kak Zu kesian dengan "bos" sebenar kak Zu. Jadi, kak Zu kena memberi sepenuh tumpuan kepada syarikat tempat kak Zu berkhidmat. Jep Sepahtu FC sekadar hobi kak Zu, jadi kak Zu terpaksa perlahankan pergerakan seketika. 

Okay, entri kali ni (alah.........suara band teruna comel ni ganggu betol la! Nak taip aku senyum, nak taip aku dok gelak. Ok, MUTE! hehehe), kak Zu terima banyak komen dan juga email bertanyakan macam mana kak Zu boleh turut serta menjadi salah satu crew, malah "orang kuat" Jep Sepahtu FC? Selalu jumpa Jep pulak tu???? Ahchaner tu? Cer citer...cer citer??


Sebenarnya, kak Zu secara peribadi memang minatlah jugak dengan Sepah ketika Raja Lawak 3 dulu, walaupun hakikatnya lawak Jep nan hado kak Zu nak suka! Tapi kerana very the village people style yang dibawakan oleh Sepah, buat kak Zu tertarik hati. Sehinggalah Sepah masuk Maharaja Lawak 2011, masa tu kak (sejujurnya cakap...) memang kak Zu tak berhenti terkebil-kebil tengok Jep waktu itu. Umangggg aiii koba oghang nogori kan, handome lak aiiiii!! Sejak tu kak Zu cuba nak cari jalan, macam mana aku nak kenal dengan mamat separuh normal ni??? (sebab dia sengal kan)


Kan muka separuh normal tu? masuk air / sengal......... :P

Waktu itu, kak Zu dah dapat contact Cik Siti, pengasas Jep Sepah FC waktu itu, sebabnya kak Zu beli tshirt Jep Sepah FC. Penghujung 2012, kak Zu ada terbaca satu announcement di page Facebook Handsome Macam Jep Sepah, tentang rakaman Betul ke Bohong musim 3. Apa lagi, memandangkan kak Zu ada contact number Cik Siti, kak Zu terus call dan ajak dia pergi sama (walaupun tak pernah kenal sebelum itu). Itu lah kali pertama kak Zu jumpa Jep Sepah yang kak Zu cari selama ni!Waktu tu kak Zu macam separuh pengsan.....again, umanggggg aiiiii tinggi bonar! Dan hasilnya seperti dibawah :

1 September 2012 (gemuk btul aku! Eh skrg tak gemuk ke??)

Nampak tak muka macam tahan pengsan? Dan kebetulan waktu balik, kak Zu berjalan menuju keluar dari studio bersama cik Siti dan Naz waktu itu, dengan hati yang sangat bunga-bunga. Dalam kepala masa tu "aku nak cari gambar Jep banyak-banyak lepas ni. Nak buat wallpaper HP, wallpaper laptop...." tengah-tengah dok berjalan tu, kak zu dan cik siti di tahan pulak oleh sebuah Honda Civic Biru berplat nombor JFN72. Katanya "nak kemana?" Waktu itu hanya Cik Siti aje yang boleh bercakap, kak Zu dah terdiam...berpeluh, terkejut........semualah. Dan hasilnya, walau kali pertama, kak Zu dah naik JFN72 u olls!!!

"Jep pandang belakang, nak ambik gambar"
Jep : "Okay bolehhhhh"


video
Inilah video 7 saat dalam JFN72 yang mampu kak Zu rakam.
Gigil faham gigil......!!

Jadi disebabkan kak Zu dah teruja tahap dewa, dan cik Siti adalah Pengasas Jep Sepah FC, ibarat mengantuk di sorong bantal, kak Zu dilantik sebagai Setiausaha JFC dan seterusnya sebagai Setiausaha Rasmi Jep Sepahtu FC setelah Jep Sepahtu FC secara rasminya berdaftar dengan Pertubuhan Persatuan Malaysia. Dan, sejak itu kak Zu jumpa Jep semua atas tugas untuk Jep Sepahtu FC (sapa-sapa yang pi fitnah aku kata syok sendiri kat Jep tu, lantakkkk lah!). Jadi di situlah bermula segalanya......

Banyak aktiviti yang kak Zu terlibat yang membabitkan Jep. Antara yang pertama, adalah Siri Jelajah Sepah The Movie pada penghujung 2012. Tapi, kak Zu ikut siri jelajah yang Kuala Lumpur ajelah. Selain Jep, kak Zu juga sempat kenal sekejap dengan Shahrol Shiro.

Ini pun kerja Shahrol. Asalnya nak selfie sendiri dengan Jep,
last-last Shahrol tolong. Hasilnya, mantap!!


Hasilnya, teruk kak Zu & kawan-kawan digangnam oleh pakcik dua orang ni!
Yang Jep tak padan demam dan batuk!!

Dari kamera HP aje.....sedaya upaya nak menyengih, tapi kesian, Jep demam!

Kata Jep "Eh laptop ni awak...awak sungguh ni????"

Gigih nak bawak banner bagaikan masa ni....!

Itu siri Jelajah Sepah The Movie. Yang banyak kali sangat kak Zu hadap buah hati u olls ni adalah disebabkan Malaysian Artist Sports Club. Ha....tak taukan? Dulu, sebelum adanya Super Lawak FC, Jep antara pemain midfield dan stricker untuk Malaysian Artist Sports Club (MASC). Kerap jugak perlawanan bola MASC ni, tapi tak sekerap SLFC sekarang la. Sekarang boleh dikatakan tiap-tiap Rabu ada perlawanan kan, dulu, nak tunggu admin MASC update barisan sebelas pemain yang akan main untuk perlawanan seterusnya, sampai kak Zu always standby baju dalam kereta. Pernah sekali, kak Zu rehat kat rumah, buka facebook, ada perlawanan di Bukit Kiara, pukul 5ptg. Tengok jam "hah....kul 4!!"
Solat Asar, start kereta..........zooooommmmmmmmmmm ke Bukit Kiara dan hasilnya :

Comot nak mam***!

So kebanyakkan gambar-gambar kak Zu bersama Jep adalah ketika habisnya perlawanan MASC. Kadang-kadang, disebabkan selalu sangat datang dan muka inilah yang jadi penyokong tetapnya, Jep selalu pesan "Zura datang lagi ok" sampaikan, ada satu ketika perlawanan MASC di Bangi kak Zu dan kawan-kawan tak turut serta, Jep tanya "korang xde eh semalam?" Wahhhh sangat tajam mata anda Jep! Sebab tu gambar Kak Zu banyak......kenangan pun banyak! Nak tau cerita setiap perlawanan tu, u olls boleh klik pada entri 2013, bermula Januari sampailah hujung tahun. Termasuklah kisah birthday boy disimbah air......


"Zura mana? Pakai hadiah dia, dia tak datang plak" 
Kata Jep waktu rakaman KKX musim 2 tahun lepas.


Dulu selalu tengok Jep daam keadaan sangat cecomot!!
Comot kan???

Kak Zu juga sempat berbuka puasa bersama Jep dan Angah pada tahun lepas. Kak Zu rasa dalam banyak-banyak kenangan, kenangan berbuka puasa yang tak boleh kak Zu lupa. Sangat-sangat kak Zu tak boleh lupa. Antaranya, Jep buat kak Zu tak boleh makan sebab dia duduk makan sebelah kak Zu!!! Tengok gambar ni pun korang tau hakak nebes dek non....nebes!!!

Makan cam tak makan aje aku? Padahal buka puasa hokay!!


Lepas raya, kak Zu rehat sekejap dari Jep Sepahtu FC sebelum sambung bertugas sepanjang Maharaja Lawak Mega 2013. Di Maharaja Lawak Mega 2013, kak Zu kenal ramai lagi krew-krew junior JFC yang baru termasuklah buat pertama kali bertemu dengan hampir keseluruhan keluarga Jep dari Kulai atau The Kulai Family. Semua abang, kakak dan adik Jep akak dah jumpa....dan mereka juga macam Jep, sangat penyayang dan peramah, nak-nak pula abg sulung Jep, Abg Fadzli. Kuat membahannya macam adiknya juga. Abg Hakim juga kuat mengusik, dan Kak Norida sangat-sangat penyayang dan lovely lady, dan Khaty, kawan yang sangat selamba. Bonda Jep juga sangat pleasant lady, kak Zu masih tak lupa pelukan Mak Nab sambil kata "terima kasih nak sebab support Jep. Terima kasih nakk ye" Allahuakbar Mak Nab.....isk...isk... sebak hakak u olls.... :'(

THE KULAI FAMILY....

Jadi, itulah cerita kak Zu sepanjang hampir 2 tahun bersama Jep dan Jep Sepahtu FC. Sepanjang tempoh dua tahun itu juga, macam-macam cerita yang berlaku ; pahit manis masam kelat semuanya. Kak Zu tak pernah salahkan sesiapa kalau mereka berkata kak Zu admire ke, syok sendiri ke, terhegeh-hegeh ke dengan Jep, disebabkan hanya kak Zu menyerlah dengan brand kak Zu "AZURA NADZRI" dan juga kekerapan akak jumpa dengan Jep. If I was others, akak maybe berfikiran yang sama. Dulu, akak memang kuat melenting dengan komen-komen tah apa-apa ni, tapi hari ni, kak Zu tenang aje. Sebab well, mereka sekadar nak kak Zu diam aje. Diam kak Zu, maka diamlah mereka. Biasalah tu kan. Asalkan, peranan kak Zu selaku crew JFC bertugas, ada yang lebih memahami. Kak Zu tak marah pun, infact kak Zu maafkan aja..sebab mereka mungkin kurang mengerti...........

Jadi kepada semua yang masih baru dengan blog kak Zu ni selamat datang semuanya...kepada pembaca tegar, terima kasih atas sokongan dan kepada sang stalker, teruskan stalker ye. Kak Zu alu-alukan sebarang komen, dan chitchat yang membina di bahagian kanan blog ini. Harapnya segala persoalan anda tentang macam mana kak Zu terlibat dengan Jep dan Jep FC terjawab sudah ya. Sehingga kita ketemu lagi di entri seterusnya. Kepada yang nak follow kak zu di Instagram, account kak Zu @azurashikin. Untuk FB, emm maaf kak Zu dah tak approve friends dan sebab terlalu ramai sangat.


-hanyadiajepsepahtu.blogspot.com-

















Tuesday, 6 May 2014

Perginya Legasi Terakhir Bujang Lapok - Dato Aziz Satar (Pak Ajis)


Dato Aziz Satar (Pak Ajis) Dalam Kenangan (1925 - 2014)

"Di mana kan ku cari ganti, mungkinkah di syurga, 
Untuk teman berdua, menangis bersama, selamanya"
Dimanakan Ku Cari Ganti - Tan Sri P.Ramlee

Assalamualaikum semua,

Pertama sekali maaf ye kalau entri kali ini tidak berkenaan. Kak Zu ingin mengucapkan sekalung takziah buat keluarga Pelawak Lagenda tanah air, Pak Ajis atau Dato Aziz Satar, 89 tahun atas pemergian lagenda berkenaan. Pak Ajis menghembuskan nafas yang terakhir pada pagi Selasa, 6 Mei 2014 di Hospital Kajang akibat serangan jantung. Pak Ajis yang sangat-sangat dikenali bersama Seniman Agung Tan Sri P.Ramlee dan juga arwah Pak Sudin dalam filem Bujang Lapok, Seniman Bujang Lapok dan Ali Baba Bujang Lapok. Lawaknya yang bersahaja dan mencuit rasa, pasti meninggalkan kesan kepada semua yang menonton. Kak Zu antara generasi muda yang masih menonton filem lakonan arwah, terutamanya semua filem Bujang Lapok. Dialognya yang mudah diingati. Bayangkan, hampir 50 tahun semua filem tersebut ditayangkan, tetapi kita masih gelak sakan, kan?


"Jolok motosikal ye bang?", "Makcik makcik, oo nek, lekaslah nak mandi ni oii", "walaupun rupamu tidakku kenal tetapi lubang hidungmu tetap menjadi poojaan hatiku" atau "Oi din, ape ko siram pokok besar ni?" antara dialog kegemaran dari Pak Ajis menjadi ikutan penonton. Kak Zu terpanggil untuk menulis tentang Pak Ajis dalam entri kali ini, kerana kak Zu sendiri amat mengagumi Pak Ajis. Walaupun tidak pernah jumpa, apatah lagi kenal, Pak Ajis sangat dekat di hati kak Zu. Di saat arwah Pak Sudin terlantar sakit di Singapura, Pak Ajis banyak menghidupkan aura Seniman Agung P.Ramlee sepanjang hayat beliau. Sehinggakan ketika kak Zu mula meminati kumpulan Sepah, aura ketiga-tiga seniman agung ini seakan-akan sampai kepada mereka bertiga, Jep, Mamat & Shuib. Kak Zu nampak Pak Ajis dalam diri Shuib, Kak Zu lihat bayang Pak Sudin pada diri Mamat dan.........kak Zu nampak aura P.Ramlee di wajah Jep. 




Kini semuanya tiada lagi. Perginya Pak Ajis membawa kenangan dan legasi Bujang Lapok. Mungkinkah akan ada Trio Bujang Lapok selepas ini? Bagi kak Zu, Pak Ajis, Pak Sudin dan Uncle Ramlee tiada galang ganti. Datanglah yang mengganti, tetapi di hati kak Zu, trio Bujang Lapok kesayangan kak Zu tetap mekar. Buat Pak Ajis, Pak Sudin & Uncle Ramlee........damailah kalian di sana. Tenanglah di pembaringan akhir dan tidur yang panjang. Kami akan mendoakan, dan semoga pelawak generasi baru akan menyambung legasi kalian. Terima kasih Lagendaku.........AL FATIHAH.






TERIMA KASIH LAGENDAKU..............